xa22

Prag er den skønneste by, som du må besøge, hvis du ikke allerede har været der. Prag emmer af kultur, byliv, historiske bygninger og god stemning. Måske har du en weekend, en forlænget weekend eller en hel uge. Uanset hvad kan du nå at se mange ting, da det hele ligger rimelig centralt i Prag. 

Karlsbroen i Prag

Top 5 ting

Prag kan byde på mange ting, men herunder finder du en liste over nogle af de vigtigste ting, du skal lave og se, når du er i Prag:

  1. Karlsbroen er et stykke kultur og historie i sig selv. Den var egentlig et forbindelsesled til Prags borg. Nu er den fyldt med musik, malere og portrættegnere, der kan tegne dit portræt på en halv time. Der er unge mennesker, som sidder på broen og drømmer sig væk, kærestepar, der nyder den romantiske stemning om aftenen, og sælgere, der forsøger at få solgt noget til de mange turister. Broen er også blevet brugt i filmen Mission Impossible eksempelvis. Broen er ca. en halv kilometer lang, og der er en flot udsigt til floden Vltava. 
  2. Prags borg er ét af de største historiske artefakter i Prag. Den har stået siden det niende århundrede og har været bolig for mange store personer såsom kejsere, præsidenter og konger. I dag bor Tjekkiets præsident der også. 
  3. Den jødiske bydel (Josefov) er også en historisk begivenhed i sig selv. Jøderne har boet i Prag i omkring 1000 år og her findes mange spændende bygninger. 
  4. Det astronomiske ur i den gamle by Stare Mesto. Det findes på et tårn, og er det ældste astronomiske ur i hele verden. Derfor må du absolut se det, og det er også et syn værdigt! Hver time slår klokken, og der er et lille spil mellem forskellige figurer på uret. 
  5. Roxy er et spillested, der åbnede i starten af 90’erne. Det har i dag en ikonisk status i Tjekkiet. Der bliver spillet alverdens musikgenrer her, så du må komme med et åbent sind. Alle mandage er gratis, men der er også åbent andre af ugens dage. 

rejse-planlaegning

Hvordan får jeg råd?

Det kan være svært at få råd til din rejse, når du gerne vil opleve det hele og ikke skulle bekymre dig for meget om pengene. Prag er heldigvis ikke det dyreste sted i Europa, men det er stadig en dyr by, fordi den er så besøgt. Du må derfor enten spare penge op, eller du kan vinde penge på CasinoSelfie, hvis du har prøvet at spille før.