xa22

Føler du nogensinde, at du har brug for en ferie fra din ferie? Det lyder noget paradoksalt, men nogle gange kan man have planlagt sin ferie så nøje, at det nærmest føles som arbejde at komme igennem sin tjekliste. Hvis du kan genkende dig selv i dette, kan det meget vel være, at du kan finde glæde i vores tips om, hvordan man rigtigt slapper af på sin ferie uanset om den går til Gran Canaria, Prag eller blot lokalt.

Sted i Prag

Planlæg din ferie lang tid i forvejen

Meget af glæden ved en ferie består i forventningen, så hvis du ønsker at forlænge glæden, kan du med fordel begynde at planlægge tre måneder i forvejen eller mere.

Destinationen betyder noget

Er dit formål at slappe af, kan du prøve med en lille hytte ved søen i et skovbryn. Find dine yndlingsafslapningsgenstande frem, hvad enten det er en god bog, en kop te eller sågar en e cigaret med din yndlings e juice. Samtidig kan det at leje en hytte ofte betyde, at du vil skulle lave mad og gøre rent, hvilket måske er noget, du ønsker at komme væk fra i et stykke tid. I så fald kan en uges sightseeing i en storby som Prag være lige det, der skal til. Især hvis du ofte bliver noget rastløs af blot at sidde stille.

Varighed

Hvad med længden på turen?

Der kan være evidens, der tyder på, at længere ferier kan give mere afslapning, men det afhænger feriens kvalitet mere end noget som helst andet. Kan du kun komme af sted i en weekend uden konstant at skulle tjekke e-mails fra arbejdet, er du bedre tjent med det end en hel uge, hvor du er tilgængelig for arbejdet. Undlader du at tage arbejdet med dig, kan du slippe for stressen.